מדיניות ההתחדשות העירונית בעיר ובמחוז ת"א קובעת תמורה שתעמוד על עד 12 מ"ר שטח בנוי. בנוסף, מרפסת בשטח ממוצע של 12 מ"ר וחניה תת קרקעית.
לא, בפרויקטים של התחדשות עירונית לרוב, ההוצאות והמיסים חלים אך ורק על היזם/קבלן שבונה את הפרויקט. בעלי הנכסים אינם משתתפים באף הוצאה. עם זאת, יש לבחון את הנושא לעומק טרם חתימת ההסכם, באמצעות בעלי המקצוע המלווים את בעלי הנכסים , ולעגן את כל זכויותיכם בהסכם.
כידוע תחזוקה של מבנה חדש גבוהה יותר מבניין ישן בגלל שמדובר ביותר דיירים, תחזוקה של מעלית ועוד ומשכך לרוב דמי וועד הבית יהיו גבוהים יותר. בהתאם למדיניות העירייה יהא על היזם/הקבלן להקים קרן תחזוקה לתקופה של 5-10 שנים שבה יהא על היזם/ הקבלן לשלם לדיירים את דמי התחזוקה
כשמדובר בפינוי בינוי יש צורך בהסכמה של 80% מהדיירים ואילו בתמ״א 38 די בהסכמה של 67%. אחוז ההסכמות נמצא בתקופה זו בדיונים בממשלה ואחוז ההסכמה צפוי לרדת, אם זאת חשוב לזכור כי בפרויקט פינוי בינוי או תמ"א 38/2 (הריסה) נדרשת בסופו של דבר 100% הסכמה לצורך פינוי הדיירים מביתם.
אין מניעה למכור את הנכס לכל אורך הפרויקט בהתאם להסכמות עם היזם. חשוב לשים לב שכאשר ישנן הערות אזהרה שנרשמו בטאבו לטובת פרויקט פינוי בינוי על הקונה להיכנס במקום המוכר.
במידה ומדובר בסירוב שאינו מוצדק ולא נראה כי יש פתרון באופק, ניתן להיעזר בכלים משפטיים על פי חוק, באמצעות עו"ד מלווה ופניה לערכאות משפטיות . אולם, ההמלצה טובה ביותר היא בראש ובראשונה לנסות ולדבר עם אותו דייר סרבן! להבין מדוע הוא מסרב לקדם את הפרויקט. לא מעט פעמים ניתן לפתור את הסירוב באמצעות שיח, גישור והבנת הצרכים של אותו דייר סרבן ובכך להימנע מהליכים משפטיים, אשר בסופו של דבר מסרבלים את ההליך ומאריכים אותו.